Eigen een werkruimte toe en maak er uw eigen plekje van

Ja, deze tip staat bovenaan elke andere lijst met tips voor thuiswerken die je ooit hebt gelezen. Daar is een reden voor. Wanneer u vanuit een kantoor werkt, helpt een eigen thuiswerkkantoor uw brein om te schakelen naar de ‘werkmodus’. Het is daarom belangrijk een plek voor jezelf te creëren waar u zo min mogelijk afgeleid zou kunnen worden. Stop echter niet zomaar wanneer u eenmaal een bureau heeft gekocht. Geef de ruimte wat meer persoonlijkheid met kunst aan de muur, ingelijste foto’s, een bureaulamp om voor te sterven of een etherische olie diffuser, zodat u zelfs zin krijgt om op deze plek te zullen gaan zitten.

Pas op jezelf

Weet u hoe vaak we gewoonlijk naar de kantoor keuken rennen om uw kop met koffie ‘echt even snel’ bij te vullen? Meestal resulteert dit in een gang gesprek van minstens 10 minuten. Thuis heb je deze onderbrekingen minder snel en in het begin is het daarom erg verleidelijk om uw taken voor de week in zo snel mogelijk af te werken, omdat er zo weinig onderbrekingen zijn. Klinkt goed, behalve dat u waarschijnlijk op donderdag al helemaal geen benzine meer heeft en vrijdag zelfs nog minder dan productief zult zijn. U zult uw werkweek dus moeten zien als een langeafstands marathon, niet als een sprint. Doe daarom tussendoor even tien push-ups, pak uw gitaar, maak uw boodschappenlijstje. Uw uithoudingsvermogen en uw team zullen u bedanken.

Kleed u aan alsof u naar kantoor gaat

Volwaardige zakelijke kleding is waarschijnlijk niet nodig, maar zorg ervoor dat u presentabel bent. Naast dat u tegenwoordig waarschijnlijk veel meer videogesprekken zult voeren is er nog iets dat zelfs belangrijker is; Aankleden is een belangrijk onderdeel van de mentale verschuiving naar de werkmodus. Maar houdt u niet alleen aan deze regel. Zorg voor een ochtendroutine die zo dicht mogelijk bij uw routine ligt wanneer u een kantoor binnen gaat.

Bron: Versluis BV