Neem pauzes in hun geheel

Verander jezelf niet tijdens pauzes, vooral niet tijdens je lunchpauze of maaltijdpauze. Er zijn apps, zoals TimeOut voor Mac en Smart Break voor Windows, waarmee je een schema kunt instellen voor wanneer je jezelf buitensluit van je computer. Heb je geen apps meer nodig in je leven? Stel een alarm of timer in op je telefoon, of let op de tijd met een standaard klok. Het maakt niet uit hoe je je pauzes bijhoudt, zorg ervoor dat je ze in hun geheel opneemt. Als je bijvoorbeeld een pauze van een uur plant en na slechts 40 minuten terugkeert naar je bureau, loop dan nog eens 20 minuten weg.

Verlaat het huis

Voor zover het is toegestaan ​​en veilig tijdens de pandemie, ga het huis uit en beweeg je lichaam. Je lichaam heeft beweging en bloedcirculatie nodig. Bovendien zullen de frisse lucht en het natuurlijke licht je goed doen. Ga bij voorkeur voor, tijdens en na je werktijd in ieder geval een korte tijd naar buiten. Hetzelfde advies geldt ook voor mensen die in traditionele kantooromgevingen werken. Verlaat het gebouw minimaal één keer per dag tijdens werkuren. In niet-pandemische tijden kunnen medewerkers ook naar cafés, bibliotheken en co-working-ruimtes gaan om de eentonigheid van thuis zijn te doorbreken. Dat is ook geweldig, maar het belangrijkste is om je huis te verlaten, lucht en natuurlijk licht te krijgen en te bewegen. Je hoeft niet naar drukke openbare ruimtes te gaan om weg te komen van je solo-werkruimte (en dat zou je nu waarschijnlijk ook niet moeten doen). Ga wandelen. Wied de tuin. Ga op de stoep zitten.

Aarzel niet om te vragen wat je nodig hebt

Als je in dienst bent van een bedrijf of organisatie die je thuiswerk-configuratie ondersteunt, vraag dan de apparatuur aan die je nodig hebt zodra je vanuit huis gaat werken, of binnen een paar dagen nadat je je realiseert dat je iets nieuws nodig hebt. Het is uiterst belangrijk om vroeg een precedent te scheppen dat je vraagt ​​wat je nodig hebt om je werk comfortabel te doen. Deze items kunnen de juiste monitor, toetsenbord, muis, stoel, hoog laag bureau, printer, software, enzovoort zijn. Organisaties die gewend zijn aan externe medewerkers hebben vaak een budget voor thuis kantoorapparatuur. Vraag wat het is en hoe vaak het wordt vernieuwd. Het kan ook geen kwaad om te vragen of er een leenovereenkomst is of wie betaalt voor de retourzending of de verwijdering van verouderde apparatuur. Bij sommige externe organisaties kunnen werknemers een consultant inschakelen om ervoor te zorgen dat hun werkruimten ergonomisch zijn ingericht. Ga naar thuiswerkwinkel.nl/ voor meer informatie.