Wat is een zakelijke lening? Een zakelijke lening is een vorm van lenen die specifiek is ontworpen voor kleine bedrijven, geen persoon. Met een kleine bedrijfslening kunt u: lenen tussen 15.000 en 35.000. Veelal heeft dit een terugbetaal termijn van 30 jaar. Dit is natuurlijk verschillend per onderneming. Mocht u meer interesse hebben in het ontwikkelen van een eigen onderneming maar heeft u meer vermogen nodig? Lees hier dan meer over hoe u in aanmerking kan komen voor een zakelijke lening.

Verschillende typen leningen

Er zijn veel andere vormen van zakelijke leningen beschikbaar, maar ze vallen allemaal onder een van de twee groepen: investeringen / voorraad leningen. Dit zijn de twee belangrijkste soorten bedrijfsleningen beschikbaar en, zoals de namen suggereren, er zijn veel overeenkomsten tussen hen. Er zijn echter ook veel verschillen, waarbij een voorbeeld is dat het bedrag dat u kunt lenen in een voorraad lening beperkt. Evenzo kunt u niet zoveel lenen in een investeringslening zoals u kunt in een aankooplening. Er zijn andere criteria die u moet voldoen bij het aanvragen van een van deze leningen, zoals het bewijs van uw bedrijfsinkomsten. Veel kleine bedrijven komen echter alleen maar in aanmerking voor een zakelijke lening. Wilt u een Zakelijk lening berekenen , doe dat dan via deze link.  

Invloed persoonlijk krediet 

Eén factor om te overwegen is de persoonlijke credit score van het bedrijf of de organisatie die u van plan bent om zakelijke lening van te verkrijgen. De persoonlijke credit score van de kredietverstrekker is afhankelijk van het profiel van het bedrijf of het profiel van de organisatie, inclusief de hoeveelheid geleende fondsen, periode van wanbetaling, periode van gratieperiode en terug betalingsmethode. Als onderdeel van het screeningsproces wil de geldschieter uw bedrijf of bedrijfsstructuur weten, inclusief het type partners dat u hebt, het aantal partners, uw niveau van betrokkenheid, bedrijfsdoelstellingen en actuele handels prestaties. Het kan bijvoorbeeld moeilijk zijn om een kredietlijn te verkrijgen als u slechts één partner behaalt. Een kredietaanvraag die dit niet in aanmerking neemt, kan ertoe leiden dat uw aanvraag wordt afgewezen.

Persoonlijk krediet verbeteren

Er zijn verschillende manieren om uw credit rating te verbeteren, bijvoorbeeld door uw facturen op tijd te betalen en tijdige betalingen te doen op creditcards en andere accounts. U kunt ook betere voorwaarden voor uw lening krijgen door uw credit scores te verbeteren. Er zijn veel professionele agentschappen die u gratis credit score rapporten kunnen bieden, evenals bedrijfslieden die geschikt zijn voor uw specifieke behoeften. Uw credit ratings zullen uw rentetarieven, kredietvoorwaarden en andere lening opties beïnvloeden. Door uw credit ratings te begrijpen en te weten welke kredietverstrekkers zoeken bij het beoordelen van uw ratings, kunt u de beste voorwaarden en rentetarieven vinden die bij uw situatie en uw budget passen. 

Laatste stappen

Het is belangrijk om te onthouden dat banken vaak een CO-ondertekenaar of garant vereisen om zakelijke lening financiering te verkrijgen. Dit betekent dat u een garant moet verkrijgen om ervoor te zorgen dat de bank geld voor u lenen wanneer u het nodig hebt. Het hebben van een garant of co-ondertekenaar zal uw aanvraag voor bankleningen gemakkelijker maken om voor te kwalificeren. In sommige gevallen kan uw garantie een familielid of uw goede vriend zijn.