Hoe Start Je Je Eigen Zaak?

Je wilt misschien wel je eigen bedrijf oprichten. Er is kans dat je in ieder geval een deel van het startkapitaal zelf al wel hebt, maar er zijn er maar weinig die alles in één keer kunnen betalen. Je moet immers nog een klantenkring opbouwen, materiaal aankopen en een ruimte inrichten allemaal zonder dat je ook maar iets van inkomsten hebt. In de meeste gevallen heb je dus wel een lening van Frisia Financieringen of een andere geldlener nodig om je een duwtje in de goede richting te geven. Maar hoe pak je dat nou precies aan? En wat is er voor een bank en voor jezelf belangrijk als het gaan om een lening? Lees verder om hierover wat meer te weten te komen.

Een Goed Plan
Van tevoren zorg je natuurlijk dat je een goed plan hebt. Het is hierbij niet alleen belangrijk om uit te zoeken hoeveel geld je nodig hebt om te kunnen starten. Ook is het van belang om alvast wat marktonderzoek te doen om te kijken hoeveel mensen er in jouw dienst of product zijn interesseert. Bekijk dit dan niet alleen over het algemeen maar ook voor de regio waarin jij je bedrijf wilt vestigen. De animo voor een loodgieter of timmerman kan in de ene plaats wel eens groter zijn dan in de andere. Daarbij heb je niet alleen te maken met interesse voor een dienst of product maar ook de concurrentie in die regio. Hoe meer van dezelfde elektronicawinkels er zijn, hoe belangrijker het is dat jouw computerwinkel echt onderscheidend is. Zet dit allemaal op papier en bereken dan hoe hard mensen echt jouw kwaliteiten als bouwvakker of smartphonespecialist nodig hebben. Vergeet ook vooral de nodige verzekeringen niet.

Een Berekening
Daarna maak je natuurlijk een financiële berekening. Je kijkt hoeveel je nodig hebt om van start te kunnen gaan en hoeveel inkomsten je per maand nodig hebt om uit de kosten te komen. Natuurlijk ga je die inkomsten niet meteen de eerste maand maken, maar hoe realistisch is het dat dit je binnen een bepaalde tijd wel lukt? Is het reëel om te verwachten dat jouw klusbedrijfje genoeg klanten zal krijgen en dus genoeg zal gaan opbrengen om te lening binnen afzienbare tijd af te lossen?

De Bank Zelf


Met dit bedrijfsplan ga je naar een bank of financiële instelling. Zet voor het alles netjes op een rijtje: jouw kosten, de klanten die je verwacht, de omzet die je moet maken en je plan om de lening terug te betalen. Overtuig ze dan met goed onderbouwde argumenten waarom de mensen in jouw dorp of stad op (nog) een juwelierszaak zit te wachten. Sta ook open voor veranderingen en aanpassingen die je bank misschien noodzakelijk vind.

Andere Zaken
Mocht je groen licht krijgen van de bank dan kun je echt beginnen. Natuurlijk moet je je bedrijf inschrijven bij de Kamer van Koophandel om een registratienummer te krijgen. Dan kun je aan de slag om jouw materialen en andere benodigdheden te kopen en eventueel een winkelpand of bedrijfsruimte te zoeken.

We wensen je veel succes met het starten van je eigen zaak.

Reacties zijn gesloten.