IT’ers zijn vaak erg gewild. Veel bedrijven hebben moeite met het vinden van een goede IT’er. Vacatures blijven hierdoor lang openstaan, wat natuurlijk zonde is. Wil je hoog opgeleide it’ers vinden, dan zul je op een bepaalde manier te werk moeten gaan. Ze komen helaas vaak niet zomaar aanwaaien. Een it’er heeft vaak veel opties, waardoor je alles uit de kast zal moeten halen om hem of haar aan te trekken. Maar hoe doe je dat? Lees snel verder.

Schakel hulp in

Wie zegt dat je alles alleen moet doen? Er zijn veel bedrijven te vinden die je kunnen helpen bij het zoeken van IT personeel. Je kunt ook voor een bedrijf kiezen dat gespecialiseerd is in het vinden van personeel voor de IT dienstverlening. Zo vind je binnen een mum van tijd een IT topper zonder dat je er zelf veel moeite voor hoeft te doen. 

Kan personeel doorgroeien?

Het is goed om jezelf af te vragen in hoeverre personeel kan doorgroeien bij jouw bedrijf. Ben je op zoek naar iemand die klanten kan voorzien van it advies, bedenk dan bijvoorbeeld of het mogelijk is om hem of haar een hogere functie te geven door middel van verrijkende trainingen. 

Hoe zien de arbeidsvoorwaarden eruit?

Uiteraard is het ook verstandig om voor goede secundaire voorwaarden te zorgen. Het gaat daarbij niet alleen om salaris, ook vakantiedagen en opleidingsmogelijkheden zijn voor veel mensen van belang. Ook vinden veel mensen het tegenwoordig fijn om vanuit huis te werken. 

Je kunt je werknemers tegemoet komen door ze de mogelijkheid te geven om flexibel te werken. Wellicht niet alleen qua locatie, maar ook qua uren. Vinden je werknemers het bijvoorbeeld fijn om af en toe in het weekend te werken (en laat de functie dit toe)? Denk dan eens na over of dit wellicht mogelijk is binnen jouw bedrijf.