In drie stappen naar het ideale kerstpakket

Bent u degene die dit jaar het kerstpakket mag gaan samenstellen? Dan heeft u een zware taak toebedeeld gekregen. In Nederland hechten we namelijk veel meer waarde aan het kerstpakket dan we zouden willen toegeven. We zijn niet het enige land met kerstpakketten, maar nergens anders worden ze zo beoordeeld en bekritiseerd als bij ons. Daarom is het zaak dat u voor uw medewerkers, collega’s of personeel een pakket uitkiest waar iedereen tevreden over is. En volgt u de onderstaande stappen, dan kan er dit jaar weinig mis gaan.

Stap 1: doe een kerstpakket enquête

Begin altijd vroeg met de voorbereidingen. En dan is het helemaal niet vreemd om bij uw doelgroep na te gaan wat zij van het laatste kerstpakket vonden en wat ze dit jaar verwachten. De beste manier om dit uit te vinden is door een enquête of een korte vragenlijst rond te sturen. Hierin vraagt u uw personeel wat ze van het vorige kerstpakket vonden en waarom. U vraagt ook naar wat ze dan wel graag zouden willen zien. Op die manier krijgt u een gevoel van wat uw doelgroep motiveert.

Stap 2: verwerk uw bedrijf in het pakket

Vervolgens is het zaak dat u op de één of andere manier uw bedrijf opneemt in het pakket. Het is immers een gift van het bedrijf aan hen. Dit kunt u op verschillende manieren doen. Zo is het mogelijk om een kerstpakket in een bepaalde kleur uit te kiezen en dan kiest u uiteraard de dominante kleur van uw logo uit. Heeft uw personeel of uw bedrijf dit jaar een belangrijke prestatie geleverd, dan speelt u daar op in. Het is belangrijk dat de mensen die het kerstpakket ontvangen hier niet alleen blij van worden, maar ook het gevoel krijgen dat ze ergens voor gewaardeerd worden.

Stap 3: stel uw kerstpakket zorgvuldig samen

De derde stap is het samenstellen van uw kerstpakket. U weet nu wat uw medewerkers willen ontvangen en u heeft een idee van hoe u uw bedrijf daarbij kunt betrekken. Er zijn verschillende manieren waarop u een pakket kunt samenstellen en bestellen.

  • Doe het zelf: heeft u slechts een klein aantal kerstpakketten om uit te delen, dan maakt u deze extra persoonlijk als u de producten zelf uitkiest en bestelt. Bij grotere volumes is dit te veel werk en ook te duur.
  • Via een (web)winkel: er zijn ook winkels die zich specialiseren in het samenstellen van kerstpakketten. Daar geeft u aan wat u zoekt en zij zoeken er een passend pakket bij. Er zijn allerlei thema’s waaruit u dan kunt kiezen. Bij extra grote bestellingen stelt u het pakket zelf samen.
  • Uw personeel mag kiezen: een laatste optie die u heeft is om uw personeel een coupon te geven met een bepaalde waarde. Zij mogen dan vervolgens zelf uit een bepaald assortiment uitkiezen wat ze zouden willen krijgen.

Wat ook uw beslissing, door op tijd te beginnen, door het kerstpakket persoonlijk te maken en door duidelijk te maken dat u uw personeel waardeert, zal uw pakket dit jaar zeker in de smaak vallen.

Reacties zijn gesloten.