sollicitego-sollicitatietraining1

Al een tijdje loop ik tegen hetzelfde probleem aan: afwijzingen bij het solliciteren naar een baan. Nu vind ik zelf dat ik moeite heb om de interviewer te overtuigen van mijn kwaliteiten. Daarnaast kom ik vaak ook onzeker over en maak ik een zenuwachtige indruk. Zo nu en dan heb ik ook het gevoel gehad dat ik niet weet waar het aan lag. Nu vind ik het vervelend worden, omdat ik mensen in mijn omgeving teleur stel. Telkens geef ik het zelfde antwoord als zij aan mij vragen of ik een baan heb. 

Actie

Het feit dat ik niet aan een baan kan komen, ligt niet aan mijn profiel. Hier wil ik dan ook verbetering in hebben en heel wat punten veranderen. Het lijkt mij verstandig om een individuele sollicitatietraining te volgen. Deze trainingen kunnen mij namelijk helpen met het verbeteren van de punten die ik heb aangekaart. Wel wil ik het liefst in de buurt van Utrecht een bedrijf vinden die mij hier mee kan helpen.

Zoekenface-2-face-sollicitatietraining

Om de beste bedrijven te vinden die mij optimaal kunnen helpen, heb ik besloten om het internet op te gaan. Op het internet vind je namelijk veel bedrijven die sollicitatietrainingen geven. Daarnaast leek het mij verstandig om verschillende bedrijven naast elkaar te zetten, zodat ik de beste er uit kan kiezen. Hieruit komt Sollicitego als beste uit de test. Dit bedrijf heeft veel mogelijkheden waarbij je terecht kunt voor sollicitatietrainingen. Ook geven zij de trainingen op de verschillende punten die ik heb aangekaart. Zo behandelen zij de eerste indruk, competenties, ontwikkelingspunten en de motivatie. Dit zijn in mijn geval de belangrijkste punten waar aan gewerkt moet worden. Daarnaast behandel je tijdens deze training meerdere punten, zoals een elevator pitch, jouw LinkedIn profiel en het Halo-effect. Dit allemaal maakt natuurlijk een goede indruk bij mij.

Telefoontje

Op de website vind je veel informatie over de sollicitatietraining die zij aanbieden. Ten opzichte van de concurrenten hebben zij een zeer aantrekkelijke prijs- en kwaliteitsverhouding. Daarnaast hebben de werknemers een geruime tijd ervaring in het geven van een sollicitatietraining. Dit maakt natuurlijk een goede indruk op mij. Ook maakt dit de keuze om voor dit bedrijf te kiezen makkelijker. Om deze redenen heb ik besloten om contact op te nemen met een van de medewerkers van het bedrijf. In de tussentijd kreeg ik een telefoontje van een bedrijf waar ik gesolliciteerd had. Zij vinden dat ik een interessant profiel heb en dit aansluit bij het werk dat zij bieden. Nu wilde dit bedrijf over een paar dagen al het sollicitatiegesprek voeren.

Sollicitego

Nu wilde ik bij Sollicitego terecht voor de trainingen voor het gesprek. Het voordeel van dit bedrijf is dat ik hier terecht kan binnen 48 uur. Daarnaast was het ook mogelijk om in de avond hier terecht te komen, geweldig! Dit is precies waar ik naar op zoek ben. Mijn kind is nu bijna vier jaar oud. Hiervoor moeten mijn man en ik zo nu en dan thuis zijn. Af en toe komt de oma oppassen voor haar kleinzoon. Dit levert voor mij veel voordelen op.
Ook heb ik gelezen dat ik individueel word getraind door de medewerkers van dit bedrijf. Daarnaast behandelen zij de punten die voor mij relevant zijn.

Contactcv-controle-2

Het leek mij verstandig om contact op te nemen met een van de medewerkers van het bedrijf om de mogelijkheden te bespreken. De telefoon werd vriendelijk door een van de medewerkers van het bedrijf opgenomen. Zij stond mij gedurende het gesprek netjes te woord. Daarnaast weet zij al mijn gestelde vragen zorgvuldig te beantwoorden en heeft zij mij duidelijk overtuigd. Nu wilde ik natuurlijk een tijd inplannen. Het is mogelijk om in het weekend of op een avond een afspraak te maken, geweldig! Dit bedrijf voldoet werkelijk aan de voorwaarden die zij hebben gesteld.

Ervaring

De sollicitatietraining kon ik mij dan ook niet beter voorstellen: het was een perfecte ervaring. Alle onderbrekende stukjes werden tijdens het gesprek aangevuld en verbeterd. Nu is de puzzel compleet en ben ik zelfverzekerder over mijn sollicitatie. Mijn nieuwe profiel heb ik meegenomen naar het bedrijf waar ik een sollicitatiegesprek bij had. Diezelfde dag werd ik aangenomen door het bedrijf. Dit heb ik te danken aan Sollicitego. Dit bedrijf helpt mensen om op het goede been te zetten en sterker in de schoenen te laten staan. Zonder dit bedrijf weet ik dan ook niet wat ik moest. Op dit moment kan ik mij dan ook geen beter bedrijf bedenken. Om deze redenen raad ik Sollicitego aan bij iedereen die problemen ondervindt met het solliciteren naar een baan.