Photoshop cursus volgen: wat leer je allemaal?

Vind je het leuk om creatief bezig te zijn met Photoshop? De mogelijkheden van dit Adobe programma zijn eindeloos en de kans is groot dat je slechts enkel de basis gereedschappen van Photoshop gebruikt. Als je meer wilt kunnen met Photoshop is het volgen van een cursus een goed idee. Schrijf je bijvoorbeeld in voor de Photoshop cursus van DWM trainingen. In deze cursus leer je in twee dagen alles over de meest gebruikte functies van Photoshop. Meer weten over deze cursus? Lees hieronder wat je allemaal leert.

Wat leer je tijdens een Photoshop cursus?

Photoshop is een zeer uitgebreid programma. Zeker als beginner weet je waarschijnlijk niet waar je moet beginnen. Tijdens een Photoshop cursus leer je alles over de meest gebruikte functies van het programma. Hieronder hebben we een aantal dingen die je leert op een rijtje gezet.

Lagen: Photoshop werkt met zogenoemde “layers”. Dit zijn verschillende lagen in het programma. Je leert tijdens een cursus alles over zowel de basis- als geavanceerde opties die de verschillende lagen bieden. Aan het einde van de cursusdagen weet je precies hoe je werkt met verschillende lagen. Hoe je laageffecten kunt toevoegen. En hoe je verschillende foto’s kunt samenvoegen.

Interface: Tijdens de cursus wordt natuurlijk de complete Photoshop interface uitgelegd. Dit programma van Adobe biedt zoveel mogelijkheden en functies dat beginners vaak niet weten waar te beginnen. In het begin van de cursus wordt de gehele interface uitgelegd.

Retoucheren: Photoshop is het beste programma voor het wegwerken van elementen uit foto’s. Van vlekjes op de foto tot personen op de achtergrond. Retoucheren is een onderdeel van de Photoshop cursus van DWM trainingen. 

Foto’s bewerken: Als een foto niet de juiste helderheid, belichting, contrast of kleur heeft kun je dit gemakkelijk aanpassen met Photoshop. Door fotocorrecties uit te voeren kan je iedere foto eruit laten zien alsof deze door een professional is genomen.

Andere veelgebruikte functies: de bovenstaande functies worden duidelijk uitgelegd, maar tijdens de twee cursusdagen leer je ook veel over deze meest gebruikte functies van Photoshop: selecties, maskers, filters, tekst toevoegen, afmetingen, resolutie, kleur, vrijstaand maken en social media posts maken.

Reacties zijn gesloten.