Indien je een pakket versturen wilt, zul je eerst een aantal specificaties van je pakket moeten bekijken. De manier waarop je je pakket kan versturen is namelijk van diverse factoren afhankelijk. Ten eerste is het de vraag of je pakket door de brievenbus pas. Past dit, dan kan je pakket namelijk als brievenbuspakje worden verzonden. Je pakket kan gewoon met postzegels in de brievenbus. Indien het pakketje niet door de brievenbus past, zul je voor pakketpost moeten kiezen. Bij pakketpost zijn twee dingen belangrijk, namelijk de omvang van het pakket en het gewicht. Bij de omvang van het pakket is het belangrijk om goed te kijken naar de maximale maten. Deze kunnen per vervoerder verschillen. Daarnaast is het gewicht van je pakket van belang. Over het algemeen zijn er twee categorieën, een pakket tot 10 kg, en een pakket boven de 10 kg, maar onder de 20 kg. Maar ook hier kan per vervoerder een verschil in het maximale aantal kilo’s zitten.

Verschillende pakketten en hoeveelheden versturen

Sommige mensen versturen incidenteel een pakketje. Bijvoorbeeld rond de feestdagen, als iemand een nieuwe woning heeft gekregen of bij een geboorte of huwelijk. Sommige mensen verkopen producten, zowel nieuw als tweedehands, via marktplaats. Deze mensen zullen iets vaker een pakket versturen. En dan zijn er natuurlijk nog de nodige bedrijven die regelmatig, om soms op dagelijkse basis pakketten versturen. Bij het ene bedrijf gaat het om een grote hoeveelheid kleine pakketjes, terwijl het bij andere bedrijven wellicht om één pakket per dag gaat. Maar dit pakket kan dan juist wel weer een groot formaat of gewicht hebben. Zo kan het voor het ene bedrijf aantrekkelijker zijn om voor een bepaalde vervoerder de kiezen dan voor een ander bedrijf. Bovendien kan het zelfs zo zijn dat één bedrijf, afhankelijk van het soort pakket dat ze versturen, voor verschillende vervoerders kiest.

Pakket versturen? KeenDelivery!  

Met welke vervoerder ga je je pakket versturen?

Heel veel mensen en bedrijven maken gebruik van één bekende vervoerder om hun pakket te versturen. Maar is dit wel de beste en de goedkoopste optie. Tegenwoordig zijn er gelukkig een aantal websites waar je de mogelijkheid hebt om je pakket ter verzending aan te bieden. Er wordt op basis van de gegevens van het pakket dat je wil versturen naar de meest gunstige vervoerder gezocht. En zelfs indien je jouw producten niet alleen via je eigen site, maar ook via een andere website verkoopt hebben zij hier een oplossing voor. Even een koppeling maken met de integratie en het pakket versturen gaat bijna vanzelf. Voor bedrijven bieden een aantal van deze websites zelfs de mogelijkheid om bepaalde plug-ins aan je website te koppelen. Door het koppelen van deze plug-ins is het mogelijk om direct verzend labels aan te maken en worden track and trace berichten automatisch gegenereerd. Dergelijke websites zorgen ervoor dat een pakket versturen kinderspel is. Snel, makkelijk, voordelig en efficiënt.