Een chatbot is een chatfunctie op de website die automatische antwoorden genereerd op een vraag. De antwoorden worden gegeven aan de hand van woorden die worden herkend door de chatbot en daar koppelt de bot een antwoord aan. De herkenning vindt plaats doormiddel van een database achter de chatbot.

Een chatbot voor kaaswinkels.

De meeste kaaswinkels hebben tegenwoordig een website of zelfs een webshop. Wanneer klanten niet genoeg informatie op de website kunnen vinden nemen zij meestal per mail of telefonisch contact op met de winkel. Dit kost veel tijd voor de medewerkers. Een chatbot kan hierin een oplossing bieden. De chatbot kan zo worden ingesteld dat wanneer een klant een vraag heeft over een bepaald product de chatbot een automatisch antwoord geeft met bijvoorbeeld de kiloprij of de allergeen informatie.

Wat kan chatkracht betekenen?

Het toevoegen van een chatbot aan de website kan een goede toevoeging zijn om het te verminderen van het aantal telefoontjes of e-mails, maar dan moet deze chatbot wel goed werken. Allereerst kan Chatkracht ervoor zorgen dat de style van de chatbot aansluit bij de huisstijl van de winkel. Zo kan de kleur, het lettertype en het welkom bericht van de chatbot helemaal naar wens worden ingesteld. De volgende stap is het instellen en onderhouden van de database. Elke klant stelt zijn of haar vraag op een andere manier met een andere verwoording. Chatkracht zorgt ervoor dat de vragen, op welke manier gesteld, worden beantwoord door de chatbot. Dit gebeurt doordat de database heel volledig wordt ingesteld en de chatbot hierdoor veel herkenningswoorden heeft om een automatisch antwoord te genereren. Het is ook mogelijk dat wanneer de chatbot er niet uit komt deze bot wordt vervangen door een chatspecialist van Chatkracht en de klant door een echt persoon te woord wordt gestaan. Hiervoor heb je geen eens een beste website builder nodig! De informatie die uit dit live chat gesprek komt, wordt door de chatspecialisten toegevoegd aan de database van de chatbot en zo worden er steeds meer vragen beantwoord door de bot.