Wat doet een webdesigner eigenlijk?

Heb je je weleens afgevraagd wat een webdesigner eigenlijk doet? Dat zullen wij je vandaag uitleggen, want er zijn nog weleens wat misverstanden wanneer het hierover gaat en die helpen we graag de wereld uit. Een webdesigner bouwt websites, laten we daarmee beginnen. Een beetje flauw, want dat wist je vast en zeker al! We gaan er meteen op door, dus lees vooral verder.

Ontwerpen

Een designer is een ontwerper, die vrije vertaling is logisch en correct. Een webdesigner houdt zich dus bezig met hoe de website die wordt gemaakt eruit komt te zien. Het moet aantrekkelijk zijn voor het oog, maar ook gemakkelijk zijn in het gebruik. Dat betekent dat belangrijke informatie bijvoorbeeld links moet staan, omdat men van links naar rechts leest en de rechterkant zodoende minder wordt bekeken, om maar een voorbeeld te noemen.

Techniek

Het ontwerp komt hier ook deels uit voort. Veel websites worden op een technische, softwarematige manier opgebouwd. Dit betekent dat er veel wordt gewerkt met programma’s die het mogelijk maken om de technische kant van de website in te richten. Voor een volledig nieuwe website is dit best wel veel werk, maar uiteindelijk komen hier zowel de functies als het uiterlijk van de site uitgerold.

Koppelingen

Een derde belangrijke taak is om de website te koppelen met bepaalde systemen. Denk aan social media en het e-mailadres, maar ook met een klantsysteem bijvoorbeeld. Dit kost vrij veel geld, omdat het soms veel tijd kost om andere systemen aan de website te koppelen wanneer deze niet perfect geschikt zijn voor het type website.

Dat doet een webdesigner dus

Dit was een globaal overzicht van de kernwerkzaamheden van een webdesigner. We hopen dat deze informatie nuttig voor je was en dat je er iets van hebt kunnen leren. Zo niet, dan zijn we je dankbaar dat je toch tot en met de laatste alinea hebt doorgelezen!

Reacties zijn gesloten.