tablet hoes

Een applicatie ontwikkelen klinkt als een onmogelijke opdracht voor iemand zonder IT-kennis. Dit was met traditionele manieren van softwareontwikkeling ook altijd het geval. Gelukkig is dit nu verleden tijd met de nieuwe trend: No code development. No code development maakt het voor iedereen mogelijk om zelf software te ontwikkelen, omdat je niet hoeft te kunnen programmeren. Hier lees je waarom iedereen, inclusief jij, gebruik zou moeten maken van een no code platform!

Geen codes

Het bijzondere aan No code development is dat er geen enkele code geschreven hoeft te worden. Een no code platform maakt namelijk gebruik van basisbouwblokken waarmee je applicaties in elkaar kunt zetten. Ontwikkelaars kunnen met drag and drop componenten selecteren uit een digitale bibliotheek en deze samenbrengen om zo een applicatie te bouwen. Deze applicatie wordt al snel verwerkt en je kunt meteen het resultaat bekijken op elk mobiele apparaat. Deze manier van modelleren is visueel en komt in de plaats van het traditionele, complexe coderen. Hierdoor kun je data snel bewerken en beheren. Een ander belangrijk voordeel van no code is dat het mogelijk is om bestaande applicaties te hergebruiken bij het bouwen van nieuwe applicaties.

Voordelen

Een no code platform modelleert bedrijfsprocessen op een speciale manier. Er wordt namelijk veel gebruik gemaakt van prototypes. Dit biedt de kans om tussendoor te reflecteren en te vragen om feedback. Deze feedback kan vervolgens makkelijk verwerkt worden en zo kun je snel je applicatie verbeteren en vernieuwen. Verder is een belangrijk voordeel de snelheid waarmee je kunt ontwikkelen. Met no code ontwikkel je applicaties namelijk ongeveer acht keer zo snel als je met traditionele programmeertechnieken zou kunnen. Dit komt doordat je veel minder tijd kwijt bent aan het schrijven van codes en aan het debuggen van applicaties. Dit betekent dat je meer tijd, geld en ruimte overhebt voor innovatie.