Voorraadbeheer

Hoe essentieel is voorraadbeheer

Voorraadbeheer is een essentieel onderdeel binnen een bedrijf. Inkoop is belangrijk, ook omdat het gaat om de juiste voorraad. Inkopen gebeurt tegenwoordig vaak op gevoel, waardoor de voorraad vaak niet helemaal juist is. Er wordt in dit geval wel rekening gehouden met een minimaal bestelniveau en een maximaal gewenste voorraad. Deze manier werkt tot op een zekere hoogte. Doordat de minimum-en maximum waardes te weinig onderhevig zijn aan een update, kan je te maken krijgen met een overvoorraad en kan het voorkomen dat een product te weinig beschikbaar is.Dit zorgt binnen een bedrijf voor een chaotische organisatie en vaak is er dus sprake van een overschot of van een tekort.

Wat doet Optiply?

Optiply is expert in het analyseren van verkopen. De optimale voorraadhoogte wordt op deze manier precies ingeschat, waardoor je voorraad altijd up-to-date is. Je zult dan niet meer te maken krijgen met een overschot of plotseling met een tekort zitten. Met welk systeem je werkt, maakt niet veel uit. Optiply kan in elke situatie het voorraadbeheer zodanig verbeteren dat hier geen problemen meer mee zullen ontstaan.


Stop met inkopen op gevoel

Op gevoel inkopen kan je een bepaalde richting geven, maar je weet nooit helemaal of dit juist is. Natuurlijk is het goed om tot op een bepaalde hoogte naar je gevoel te luisteren, maar door meer naar data te kijken, weet je precies wat je moet inkopen. Optiply werkt voor een groot aantal webshops en ook voor diverse groothandels. Als bedrijf bespaar je een hoop tijd en geld als je kiest voor Optiply. Je weet namelijk zeker dat de voorraad klopt en dat je geen onnodige kosten hebt gemaakt én je hoeft niet meer om te kijken naar de inkoop. Het is dan ook een perfecte oplossing voor bedrijven die onnodig veel tijd kwijt zijn aan voorraadbeheer.

Reacties zijn gesloten.