Wanneer je regelmatig berichten op Instagram plaatst, merk je dat hier best tijd in gaat zitten, ook omdat je op gezette tijden soms inspiratie moet opdoen, maar je voor een bericht juist geen inspiratie kunt vinden. Heel vervelend en daar hebben ze gelukkig wat op gevonden: Instagram planning tools.

Hiermee kun je jouw social media berichten inplannen op de momenten wanneer je inspiratie hebt én je kun aangeven op welke dagen en tijdstippen deze posts uiteindelijk geplaatst moeten worden. Je hoeft ze dus alleen maar klaar te zetten en de tooling doet alles vanzelf. Idealer kan bijna niet als het gaat om Instagram marketing!

Social media inplannen

Hootsuite is zo een tooling waarmee je berichten op Instagram kunt inplannen. Hiermee kun je trouwens niet alleen berichten op Instagram inplannen, maar bijvoorbeeld ook op Facebook en LinkedIn. Het aanmaken van een account binnen dit programma is zeer eenvoudig. Hiervoor heb je alleen maar een e-mailadres en wachtwoord nodig en je kunt al beginnen met het inrichten van het account.


Zo moet je bijvoorbeeld je Instagram account aan Hootsuite koppelen voordat je daadwerkelijk kunt beginnen met het inplannen van jouw social media berichten. Wanneer je de koppeling hebt ingeregeld, dan is het tijd om een bericht aan te maken. Dit doe je door het gewenste social media account te selecteren in het balkje bovenaan het venster. Onder dit balkje heb je de mogelijkheid om een afbeelding te voegen waar je post om draait. Daarna is het zaak om de begeleidende tekst toe te voegen aan de afbeelding die je wilt delen op Instagram. Hiervoor kun je bijvoorbeeld ook hashtags gebruiken om te zorgen dat nog meer personen jouw social media post ontdekken.

Het inplannen van social media berichten is dus helemaal niet zo moeilijk als je de bovenstaande uitleg van BuildSocial volgt. Je hebt alleen even de tijd nodig om het account in te regelen maar het zal je op den duur veel tijd schelen. Heb je toch geen tijd. Laat dan jouw Instagram marketing uitbesteden bij BuildSocial!