Automatiseren van productieprocessen is al lang geen bijzonderheid meer en gaat het er nu meer om dat de efficiëntie verbeterd moet worden. Dat is een taak uitgesneden voor de Haeger, een robot die speciaal ontworpen is voor het plaatsen van inserts in plaatwerk. Het is een taak die om een grote mate van precisie vraagt en is de Haeger robotcel daarom uitgerust met de nodige sensoren.

Eenvoudig in gebruik

De Haeger robotcel beschikt namelijk over één gebruikersinterface waar alle componenten van de cel bediend kunnen worden. Het aflezen van de status vindt ook via het groot touchscreen scherm plaats. Het invoeren van de parameters die de Haeger robotcel nodig heeft, hoeft trouwens niet handmatig te gebeuren. Alle benodigde informatie kan namelijk via een xls- of csv-bestand worden geïmporteerd in het systeem. Dit verkleint de kans aanzienlijk voor het verkeerd programmeren van de robotcel. De verschillende opdrachtpakketten blijven in het systeem opgeslagen en zorgen ervoor dat de Haeger robotcel snel van taak kan wisselen. Er dient alleen maar een ander opdrachtpakket geselecteerd te worden. De omsteltijden zijn daarom ook kort. Inzetten van de Haeger robotcel in productieprocessen waar er een hoge mate van flexibiliteit vereist is, levert dus geen problemen op.

Zelflerend en opslag van alle data

Door het vision-systeem en de verschillende sensoren, kan de Haeger robotcel de exacte plaats van alle te bewerken delen bepalen. De grijper kan daarom steeds weer de benodigde handelingen foutloos uitvoeren. Alle informatie wordt in de database opgeslagen en wordt die gebruikt door het besturingssysteem om ongeacht de positie van de te verwerken producten, altijd de grijper de juiste instructies te geven. Afhankelijk van de producten die er vervaardigd moeten worden, zijn er grijpers met geïntegreerde afstandmeetsensoren beschikbaar voor de Haeger robotcel. Er wordt bij aankoop van een Haeger robotcel ook een veiligheidshekwerk bij geleverd.