Wanneer je bedrijf groeit is het soms ook nodig om het logo te vernieuwen. Door de jaren heen is je bedrijf gegroeid, waarbij ook de uitstraling en het image van je bedrijf een opfrisser nodig kan hebben. Veel grote bedrijven kiezen ervoor om zo nu en dan hun “oude” logo te vervangen voor een nieuw logo. Wanneer je onderneming groeit, mag natuurlijk ook je logo niet achterblijven. Daarom is een nieuw logo laten ontwerpen vaak een goede beslissing. Wist je dat je al een professioneel logo kan laten maken vanaf 15 euro op 15eurologos.nl. Lees hieronder de verschillende redenen om je logo te vernieuwen.

Reden 1. Een nieuw logo is zeker nodig als jouw bedrijf fuseert met een ander bedrijf. Ook bij het aangaan van een joint venture is een nieuw logo absoluut noodzakelijk.

Reden 2. Het is belangrijk dat je logo goed past bij je huisstijl. Beide moeten een geheel vormen. Is dit momenteel niet het geval? Dan is dit verwarrend voor klanten. Daarom is het belangrijk om je logo en huisstijl tot in de puntjes op elkaar af te stemmen. Ook de huisstijl terug laten komen op de website is van groot belang.

Reden 3. Heb je een ouderwets logo? Dan ziet je doelgroep dit natuurlijk ook. Een vernieuwd logo zorgt voor een frisse en nieuwe uitstraling. Ook laat een nieuw logo zien aan je klanten en doelgroep dat je als bedrijf innoveert. 

Reden 4. Heb je als bedrijf geleden onder een negatief imago? Dan is het vaak verstandig om een nieuwe huisstijl met een nieuw logo te laten maken. 

Wat is het doel van een (nieuw) logo?

Iedere onderneming heeft zijn eigen waarden en doelen. Bij het laten ontwerpen van een nieuw logo is het belangrijk om te letten op onderstaande punten.

  • Het logo moet duidelijk maken welke diensten of producten je levert
  • Het merkgevoel van het product/bedrijf moet versterkt worden
  • Het logo moet de waarden van je bedrijf uitstralen
  • Het logo moet de juiste doelgroep aanspreken