U heeft vast wel eens van een gebruikte telefoon gehoord. Deze zogenaamde “refurbished” telefoons zijn eerder gebruikt en verkocht toen er iets kapot aan is gegaan. Denk hierbij aan het scherm, een knop of de audio. Alleen de officiële leverancier heeft de originele onderdelen beschikbaar ter reparatie. Een particulier gebruikt een alternatief onderdeel. Dat heeft voor u en voor mij een groot voordeel. Want de verkoopprijs van deze producten ligt veel lager. Zo werkt dit ook met laptops. Er zijn tegenwoordig veel aanbieders die een gebruikte laptop aanbieden. Zij maken de laptops schoon, van binnen en van buiten, en zorgen dat alle onderdelen werken. U betaalt vervolgens niet meer de hoofdprijs voor zo’n laptop terwijl wel de laptop zo goed als nieuw is. Vandaag vertel ik wat meer over het kopen van een gebruikte laptop, hoe u hier geld mee kunt besparen, en hoe u hier zelfs geld mee kunt verdienen.

Ga voor een tweedehands laptop

Als u bij een goede partij de gebruikte laptop koopt weet u zeker dat deze laptop nog steeds van een hoge kwaliteit is. Dat niet alleen, vaak krijgt u ook nog eens meerdere jaren garantie op de laptop. Veel van de laptops die vandaag op de markt zijn, zijn ontzettend duur. Voor de nieuwste laptop direct van de leverancier betaalt u al snel duizend euro. Dat hoeft niet als het een gebruikte laptop is. Een refurbished laptop is vaak niet meer dan 3 tot 5 jaar oud. Ze worden uitgebreid gecontroleerd op fouten, stofvrij gemaakt, en alle data wordt weggehaald. De laptop wordt dus teruggezet naar de fabrieksinstelling. Zo kunt u honderden euro’s besparen op laptops van Apple, Dell, Lenovo, en HP. Veel leveranciers van gebruikte laptops hebben een ruim assortiment, dus er is genoeg om uit te kiezen.

Bespaar of verdien geld

Wij Hollanders vinden het natuurlijk altijd leuk om hier en daar wat euro’s te besparen. Maar hier gaat het om honderden euro’s. Dat niet alleen. Sommigen geven geld retour bij het inwisselen van een oude gebruikte laptops. Deze moete natuurlijk wel nog verkoopbaar zijn en niet al te oud. Denk hierbij niet aan honderden euro’s. Toch zit er vaak nog waarde in jouw oude laptop. Gebruikte laptops bieden een uitkomst als u niet duizend euro wilt uitgeven aan een nieuwe laptop. Door eens te zoeken tussen de gebruikte laptops vindt u waarschijnlijk de perfecte laptop die voldoet aan al uw eisen zonder uw portemonnee leeg te trekken.