Veel innovatieve en technologische bedrijven maken er al gebruik van: cloud hosting. Zo heeft onlangs onze ICT-partner, een ICT bedrijf in Enschede, ons geholpen met het implementeren van een cloud. Maar wat houdt cloud hosting precies in? Simpel gezegd is cloud hosting een hosting waarbij verschillende servers aan elkaar gekoppeld worden tot één groep. Deze techniek is natuurlijk niet nieuw, maar de groei van het gebruik van deze hosting wel. Cloud hosting wordt steeds populairder, vooral nu thuiswerken steeds gebruikelijker wordt dankzij COVID-19. Het grote voordeel van cloud hosting is de onafhankelijkheid in locatie en apparatuur. Dit betekent dat de communicatie van cloud hosting op elke locatie mogelijk is en op elk apparaat beschikbaar. De standaarden van software en infrastructuur zorgen ervoor dar de bron toegankelijk is en blijft. Dit is een van de voornaamste redenen waarom de cloud veelgebruikt wordt. De infrastructuur is gemakkelijk te organiseren en te plaatsen. 

Slim werken in de cloud

In de cloud is het mogelijk om vrijwel alle soorten software te laten draaien. Zo is het geen probleem om een eigen CRM- of ERP-systeem te gebruiken in de cloud. Een kleine greep van software die zonder problemen te gebruiken zijn in de cloud zijn:

  • Boekhouding en administratie programma’s
  • E-mailsystemen
  • Groupware (ook wel Group Support Systems of collaboratieve software genoemd)
  • Speciaal ontwikkelde software en applicaties die relevant zijn voor jou organisatie

Daarnaast kunnen alle medewerkers gemakkelijk notulen, video’s, foto’s en andere bestanden overal opslaan, en gemakkelijk overal downloaden, delen, bewerken of uitprinten zolang er maar een verbinding is met het internet.

Zoek een cloud oplossing die bij jouw bedrijf past

Elk bedrijf heeft andere wensen en eisen betreft het werken in een cloud. De keuze in een cloud oplossing is dus afhankelijk van meerdere factoren zoals het benodigde aantal applicaties en servers, het beheer van de server, de inrichting en nog veel meer. Een bedrijf dat professioneel advies kan geven betreft cloud hosting en eigenlijk alle ICT relevante vragen is Contict. Zij beschikken over een grote hoeveelheid technische kennis en vaardigheden om advies op maat te geven. Contict biedt verschillende cloudoplossingen aan: 

  • Cloud Shared
  • Cloud Enterprise
  • Cloud in a box
  • Citrix ShareFile

Bij het uitzoeken van een cloudoplossing is het belangrijk dat er een aantal vragen gesteld worden. Zoals hoe en waar de data moet worden opgeslagen, hoe de data benaderd kan worden en door wie de data benaderd kan worden? Wanneer jij alle benodigde informatie hebt verzameld kun je beginnen met kijken naar de juist oplossing. Er is in ieder geval genoeg ruimte op jouw online werkplek in te richten zoals jij dat graag wilt!

Posted in: ICT