Fortinet

Het IT-bedrijf Fortinet biedt beveiligingsopties aan voor draadloze netwerken. Veiligheid is belangrijk, maar sinds de aangescherpte wetgeving en de introductie van de AVG (de algemene verordening gegevensbescherming), hangt er een behoorlijk stevig prijskaartje als je als organisatie je veiligheidsprotocollen en gegevensbescherming niet up to date hebt. De oplossingen van Fortinet kunnen eraan bedragen dat de gegevensbescherming binnen je organisatie helemaal AVG-conform is. Dit komt mede doordat het bedrijf een speciaal security platform gebruikt, waarbinnen beveiligde gegevensuitwisseling mogelijk is.

Netwerken

De geschiedenis van Fortinet

Het Amerikaanse IT-bedrijf Fortinet werd in 2000 opgericht door twee broers. De naam slaat op de term ‘fortified’, oftewel ‘verstevigd’. Het bedrijf richt zich op beveiliging van netwerken. Tien jaar later kon het bedrijf rekenen op een marktwaarde van 324 miljoen dollar. Het gerucht ging dat computerfabrikant IBM het bedrijf wilde overnemen. In 2016 was Fortinet betrokken bij de oprichting van de ‘Cyber Threat Alliance’, waar bedrijven in en rondom het Amerikaanse Sillicon Valley beveiligingsinbreuken en dreigingen met elkaar konden delen. In het netwerk zat ook McAfee, bekend van de firewalls.

Oplossingen

Waarom is ‘cyber security’ zo belangrijk?

Het is niet voor niets dat bedrijven zoals The Networkers gebruikmaken van de technische oplossingen die Fortinet en andere, vergelijkbare bedrijven aanbieden. Gegevensbescherming en beveiliging van je netwerk is tegenwoordig essentieel. Niet alleen omdat er anno nu ontzettend veel privacygevoelige gegevens op dataservers worden opgeslagen, maar ook omdat er ontzettend veel geld gemoeid gaat in bijvoorbeeld ransomware-schandalen en identiteitsdiefstal. Niet voor niets is de regelgeving omtrent gegevensbescherming in 2018 aangescherpt met de komst van de Europese GDPR-richtlijn, ook wel bekend als de AVG-richtlijn. Hackers maken graag gebruik van onveilige netwerken om persoonsgegevens te stelen. Tegenwoordig hebben organisaties te maken krijgen met een hack of met een datalek, een meldplicht. Zij moeten de autoriteiten en hun klanten ervan op de hoogte stellen.