Zelfstandig beleggen bij aandelen brokers

Sinds jaar en dag zijn aandelen de populairste beleggingsproducten die er verkrijgbaar zijn. Dat is niet alleen te wijten aan het feit dat ze vrij eenvoudig en transparant zijn, daarnaast wordt je in tegenstelling tot met bijvoorbeeld CFD’s ook echt eigenaar van het beleggingsproduct. Er wordt met aandelen dus niet alleen maar gespeculeerd op de koers. Dat blijkt ook uit het feit dat er jou als houder bepaalde aandelen ook een dividend kan worden toegekend. Zou jij ook graag een bepaalde positie willen innemen met bepaalde aandelen? Dan zal je daarvoor een beroep willen doen op de diensten van aandelen brokers. Wat deze partijen nu precies allemaal voor jou in petto hebben ontdek je hier op deze pagina! 

  1. Welke mogelijkheden hebben aandelen brokers je te bieden?

Aandelen brokers zorgen ervoor dat je (in tegenstelling tot vroeger het geval was) tegenwoordig geheel zelf je beleggingen in handen kan nemen. Dit betekent niet alleen dat je de klok rond je transacties kan bekijken en kan doorvoeren (indien de beurzen open zijn uiteraard), daarnaast voorkom je op deze manier ook geconfronteerd te worden met het zogenaamde koersrisico. 

Vroeger gebeurde het bijzonder vaak dat een belegger een transactie doorgaf, maar deze nog eerst moest worden gevalideerd voordat ze kon worden doorgevoerd. Dit betekende dat er altijd het risico ontstond dat je tussentijds werd geconfronteerd met een koers die reeds stevig was opgelopen (of gedaald). Tegenwoordig is dat gelukkig niet langer een probleem. Vandaag de dag is het namelijk zo dat aandelen brokers jouw orders altijd realtime verwerken. 

  1. Op welke beurzen kan je beleggen bij aandelen brokers? 

Het spreekt voor zich dat er in deze wereld tal van verschillende beurzen bestaan. Heel wat landen hebben dan ook een eigen, belangrijke beurs. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de Amerikaanse beurzen, maar ook aan de Japanse Nikkei en uiteraard ook aan onze eigen AEX. Het is lang niet zo vanzelfsprekend dat alle beurzen door elke aandelen broker worden ondersteund, integendeel. Wil je dus met andere woorden specifieke aandelen van een bepaalde beurs aankopen? Dan is het altijd van belang om hier eerst even het nodige onderzoek naar uit te voeren. Vaak ontkom je er overigens niet aan om je beleggingen uit te voeren bij verschillende aandelen brokers. Dat hoeft ook helemaal geen probleem te zijn. Let wel, hou er rekening mee dat het transfereren van beleggingen tussen verschillende brokers een behoorlijk dure aangelegenheid kan zijn.

  1. Let op de kosten die in rekening worden gebracht

Tot slot is het in de praktijk altijd van cruciaal belang om aandachtig te zijn voor de kosten die worden aangerekend door aandelen brokers. Deze kosten kunnen in de praktijk meer dan behoorlijke verschillen vertonen. Deze kosten zijn zo belangrijk omdat ze behoorlijk aan het rendement van je aandelen kunnen knabbelen. Het spreekt voor zich dat je liefst zoveel mogelijk winst zelf in eigen zak steekt in plaats van dat je het gaat afstaan aan de broker. Het mag dan ook duidelijk zijn, wil je gaan beleggen bij aandelen brokers? Zorg er dan voor dat je altijd, maar dan ook altijd grondig de kosten tot in detail gaat bekijken.

Reacties zijn gesloten.