Raspberry Pi 4 8GB

De Raspberry Pi 4 8GB RAM is de nieuwste versie die er op dit moment is. Dit is de verdubbellaar van de 4GB RAM en kan je dus grotere projecten maken. De liefhebbers van de Pi zijn hier al van op de hoogte, maar mocht je het gemist hebben zal ik er wat meer over vertellen. Ik ga ook vertellen welke projecten makkelijk te maken zijn met de 8GB RAM. Ook zal ik wat vertellen over het werkgeheugen van de Pi.

Welke projecten kun je maken?
Er zijn verschillende projecten die je kunt maken met de Raspberry Pi 4 8GB? Ik ga er twee benoemen hieronder, mocht je meer projecten willen dan kun je site van www.elektronicavoorjou.nl bekijken. Je hebt de: Raspberry Pi project: NAS – Open Media Vault. Hier ga je leren hoe je een Raspberry Pi gebaseerde NAS maakt met Open Media Vault. NAS staat voor Network Attached Storage. Dit houdt in dat je vanaf je computer via het internet met deze opslag kunt verbinden.
Je hebt ook het: Raspberry Pi project: Pi-hole ad blocker. Hier ga je leren hoe je een Raspberry Pi gebaseerde ad-blocker opzet voor op je laptop en een aantal andere apparaten, of zelfs je hele netwerk. Deze ad-blocker is gebaseerd op Pi-hole. Pi-hole is een software speciaal voor de Raspberry Pi ontwikkelt, maar het kan ook op krachtige servers draaien.
Klonk dit nou erg interessant bezoek de website en zie een uitgebreide handleiding van de projecten.

Raspberry Pi 4 8GB

Het geheugen van de Pi
Het aantal GB RAM is een soort computergeheugen dat op elk moment geopend en gelezen kan worden. RAM staat voor Random Access Memory. Hoe meer RAM hoe meer je kan opslaan en hoe meer projecten je kunt maken. Je zou eventueel ook grotere projecten kunnen maken. Ben je hier helemaal fan, dan kun je het beste de Raspberry Pi 4 8GB versie halen. Je kunt er even mee vooruit en je kunt er het maximale uit halen wat eruit valt te halen. Je hebt ook nog de 2GB RAM en de 4GB RAM die je kunt kopen. Deze hebben echter minder werkgeheugen dus houdt er rekening mee dat je minder zware projecten kunt maken. Hierin merk je dus dat de Raspberry Pi 4 8GB RAM het verschil maakt ten opzichte van de 2 en 4GB RAM. Ondanks dat kun je met die andere 2 ook leuke projecten maken. Het ligt er maar net aan wat je wilt maken.

Conclusie
We zijn er dus over uit dat je met de Raspberry Pi 4 8GB enorm veel kunt. Je kunt diverse projecten doen met de Pi en je kunt er grote projecten op maken. Ondanks dat kun je ook kiezen voor een plank lager bijvoorbeeld de 4GB RAM. Hiermee kun je wel minder projecten op, maar het is maar net wat je zoekt. Liggen je ambities bij grote of meerdere projecten is de 8GB RAM de perfecte keuze voor jou. Is dat niet het geval kun je altijd een versie naar beneden kijken.