Wil jij die Netflix-avondjes thuis tot een next level tillen? Wissel dan je tv een avondje in voor een beamer en creëer de perfecte thuisbioscoop. Een home-cinema is helemaal niet gelimiteerd tot de grotere villa’s. Ook bij jou thuis kan je het bioscoop gevoel creëren en wij vertellen je in dit artikel precies hoe.

Na het volgen van deze 3 stappen heb jij de perfecte thuisbioscoop. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is je familie of vrienden uit te nodigen en popcorn in huis te halen.

1. Een kamer uitzoeken

Als eerst moet je natuurlijk beslissen waar in het huis je de bioscoop wilt gaan maken. Heb je geen extra ruimte in je woning? Geen probleem, want ook in de woonkamer kan het waarschijnlijk prima. Let er wel op dat je de juiste beamer en grootte projectiescherm koopt voor de ruimte die je hebt.

2. Rekening houden met het licht

In een echte bioscoop is het natuurlijk ook altijd donker. Om het beeld echt tot zijn recht te laten komen, helpt het om de kamer zo donker mogelijk te maken. Projectie is vaak slechter zichtbaar bij veel daglicht. Als je een ruimte hebt gekozen met veel ramen, zijn verduisterende gordijnen dus wel van groot belang.

3. Het kopen van een beamer en projectiescherm

 Het belangrijkste, want we stappen natuurlijk af van de originele televisie: een beamer en projectiescherm. Zoals eerder al genoemd is het belangrijk om de juiste producten bij de ruimte te kopen. Belangrijk zijn dan ook: de afstand tussen zitplaatsen en het scherm, het licht in de ruimte, en plaatsing van de beamer.

Bekijk de verschillende opties op projectieschermen.com